Oscar nominaties 2017

 

De 89e Academy award show is over een maand en vandaag hebben we te horen gekregen wat allemaal genomineerd is. Je kan alle nominaties vinden op de officiele website van de oscars 
Maar wat dit jaar extra interessant maakt is dat het een Hollands tintje heeft. The Red Turtel een animatiefilm geregisseerd door Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit is namelijk gedomineerd voor beste animatie film. Dit is alleen niet de eerste film van hem die genomineerd is hij was ook in 2000 voor Father and dauther en in 1994 voor The monk and  the fish genomineerd.  
Wat de Oscars dit jaar nu al beter maakt dan vorig jaar is dat dat er 6 acteurs/actrices zijn genomineerd van een anderen etniciteitVorig jaar waren dat namelijk 0 nominaties alle nominaties gingen vorig jaar naar blanke acteurs/actrices, gelukkig is daar dit jaar verandering in gekomen.  
Er is ook een record verbroken door de film La La Land voor de meeste nominaties in grote categorie. De film is maar liefst genomineerd voor 14 awards inclusief voor beste film en voor beste acteur en actrice. Titanic was in 1997 ook genomineerd voor 14 awards maar werd onder anderen niet  in alle acteurs categorieën genomineerd.  
Wat natuurlijk wel weer opvalt is dat de films geen publieklievelingetjes zijn maar dat zijn nou eenmaal de Academy awards

 

Bron: New York times
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s