Whitewashing in Hollywood

Het is nog steeds een groot probleem in Hollywood, whitewashing. En je zou het niet verwachten van de tijd waarin we leven, Maar toch is een nog een probleem. Als voorbeeld de film Aloha, Emma Stone speelde in die film een personage dat een kwart chinees zou moeten zijn en een kwart native hawaiiaans. Het probleem is dat ze een blanke vrouw is. Natuurlijk is ze een getalenteerde actrice, maar is het zo moeilijk om iemand aan te nemen die een beetje op die nationaliteiten lijkt.
Maar ik kan het van een marketing kant weer wel begrijpen. Emma Stone is natuurlijk hartstikke populair. En bekende acteurs en actrices trekken natuurlijk meer publiek naar de bioscoop dan een onbekende acteur of actrice. Maar moeten we het maar gaan accepteren omdat het financieel beter is?
Natuurlijk niet maar het doorbreken van die norm is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. En anderen etnische groepen stereotypes laten spelen vind ik geen vooruitgang. Maar ik geloof wel dat we er kunnen komen. We zien veel meer groten films onbekende acteurs en actrices van allemaal verschillende aankomsten casten. Wat er voor zorgt dat er meer acteurs en actrices van verschillende nationaliteiten populair worden . Wat het financiële heuveltje laat zakken.
Ik heb vertrouwen in de filmindustrie

Bron: Watchmojo.com   ChannelAwsome

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s