Mijn Superman

Superman is saai

Een zin die heel vaak over Superman wordt gezegd. En is het niet gewoon waar?  Ik bedoel maar hij is praktisch onverwoestbaar. Ja oké hij kan niet tegen kryptonite maar dat moet je ook maar hebben. Wat was ook alweer zijn bijnaam The big blue boy scout. hoe kan dat nou een spannend verhaal geven. Hij wint toch altijd?
Fout onze super vriend is heel interessant. Denk er eens over na, waarom is hij eigenlijk een superheld geworden? Hij is geadopteerd door lieftallige ouders, Hij is als een ”normalen” jongen opgevoed en opgegroeid, Hij heeft een goeie baan bij the daily  planet en hij heeft het niet slecht bij de dames. Oké ja zijn planeet is opgeblazen en zijn biologische ouders zijn dood, maar in sommige verhalen komt hij er pas op lateren leeftijd achter. En dat is geen reden om een superheld te worden.
Maar waarom dan, waarom is hij een superheld geworden?  
Hij is Superman geworden omdat het een aardig ding om te doen is. Het is ook het meest logische  voor hem om te doen. Maar hij hoeft het niet te doen. Hij is de wereld niks verschuldigd. Hij kan ook niks doen met zijn krachten veilig thuis zitten, een normaal leven lijden. Maar omdat Clark Kent in een geliefd gezin is opgegroeid en al zijn moralen heeft mee gekregen Is hij nu wie hij is.
En dit maakt Superman interessant. Hij zou zijn leven opgeven voor de rest van de wereld omdat dat aardig is om te doen. Het is inderdaad moeilijk om dit personage interessant te schrijven, maar als je dit personage in de handen geeft van een schrijver die weet hoe superman in elkaar zit kan je helen  interessanten verhalen krijgen.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s