Hi my name is Mary Sue

Wat is nou eigenlijk een Mary Sue?
Een Mary Sue is een fictief persoon die perfect lijkt te zijn. Meestal heeft hij of zij ook een dramatiche verleden. Soms wordt het woord alleen gebruikt voor vrouwen. Mannen worden dan Marty Stus genoemd, maar meestal wordt Mary Sue bij beiden geslachten gebruikt.
Een Mary sue verpest het verhaal.
Een Mary Sue is zo “perfect” dat de persoon die als een mary sue is geschreven niet kan groeien. Een Mary Sue heeft wel slechte eigenschapen alleen die helpen hem of haar op één of anderen manier. Er is daarom geen manier waarin het personage kan falen. Wat voor een saai verhaal zorgt.
Ik vind het ook moeilijk om van een personage geen Mary Sue te maken. 
Je schrijft heel snel een Mary Sue, zeker als je je personage op je zelf baseerd. Je maakt het dan al heel snel de perfecte versie van je zelf. Daarom komt de term mary sue ook het meeste voor in fanfiction, omdat de schrijvers van fanfiction meestal over zich zelf  schrijven. Mijn Tip is om geen Mary Sue te schrijven is baseer het personage niet op je zelf. Maak het echt geef hem of haar flawes. En zorg er voor dat het personage kan groeien. Vermijd dat het een saai verhaal woord. 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s